Multisport foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Multisport foorumi

SEIKKAILU-URHEILUN KESKUSTELUPAIKKA
 
PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Antti^Viestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Kouvola
Registration date : 21.05.2009

Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty
ViestiAihe: Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta   Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty21.05.09 22:28

En ole kilpaillut multisport kilpailuissa, mutta harrastanut jossain määrin kaikkia osalajeja. Nyt kiinnostaisi lähteä parin kanssa kokeilemaan No limit adventureen miltä lajien yhdistäminen ja vähän totisempi meno maistuisi. Mielessä on kuitenkin pyörinyt muutama kysysmys:

- miten pitkiä (suunnilleen) osuudet ovat ja onko niiden jako eri kilpailuissa samanlainen? harrastesarjassa siis...
- onko kilpailuihin osallistumisen edellytyksenä jonkinlainen lisenssi tai vakuutus?
- mitä pakollisia varusteita kilpailuissa on? ovatko varusteet aina kilpailukohtaiset?

Minkälainen kuntopohja olisi hyvä olla että kisasta selviää kunnialla maaliin asti?

Kiitokset jo etukäteen vastauksista! Sitten jos on vielä hyviä vinkkejä ensikertalaiselle niin niitäkin otetaan ilolla vastaan!
Takaisin alkuun Siirry alas
multimikaViestien lukumäärä : 17
Ikä : 54
Paikkakunta : Veikkola
Registration date : 19.03.2009

Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty
ViestiAihe: Vs: Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta   Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty22.05.09 7:47

Mukaan vaan rohkeasti!
Maastopyöräilyä on eniten, sitten juoksua/suunnistusta (helppoa) ja melontaa. Yllätystehtävät vievät oman aikansa nekin joten "mitään lajia ei tehdä kovinkaan kauaa"
Eli niinhän se menee, ettei kaikkea kerrota etukäteen, mutta kaikki selviää reittikirjasta jonka kilpailijat saavat n 1.30h ennen starttia voidakseen suunnitella oman taktiikan ja varustuksensa. Mitään ihme varustuksia ei tarvita, tavalliset urheilukamppeet, fillari, reppu kompassi, juotavaa siinä pääpiirteittäin mitä tarvitaan mukaan. Järjestäjä EI VAKUUTA KILPALIJOITA! Suosittelen ehdottomasti, että jokaisella on oma vapaa-ajanvakuutus voimassa. Jotain pikkuvammoja on Suomessa kilpalijoille sattunut, mutta ei mitään sen ihmeellisempää kuin nilkan muljahduksia tms.
Haastesarjaan mukaan kokeilemaan tätä hienoa lajia!
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.multisport.fi
Janne

Janne

Viestien lukumäärä : 25
Paikkakunta : Espoo
Registration date : 28.01.2009

Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty
ViestiAihe: Vs: Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta   Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty26.05.09 12:38

Pakollisista varusteista vielä tarkemmin.
Varusteet ovat aina kisakohtaiset joissakin kilpailuissa pakollisten varusteiden lista on erittäinkin pitkä, mutta multisport-cupissa on pyritty karsimaan kaikki "turha" pois eli pakollisena on vain tärkeimmät varusteet. Joukkueet saavat sitten itse päättää mitä muuta tarvitsevat mukaan. Kisapaikalle kannattaa varata mukaan enemmän varusteita kuin ajattelee kisassa etukäteen käyttävänsä, esim. isompi reppu on hyvä olla mukana vaikka ajattelisi pärjäävänsä juomapullovyöllä. Reittikirjasta saattaa selvitä, että jollain osuudella pitää/kannattaa kantaa kenkiä mukana tai että juotavaa on sittenkin hyvä olla mukana vähän enemmän kuin 0,5 litraa.

Rohkeasti vaan mukaan!
Takaisin alkuun Siirry alas
JSNViestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Espoo
Registration date : 16.04.2009

Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty
ViestiAihe: Vs: Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta   Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty27.05.09 14:47

Osuuspituudet vaihtelevat kovasti kisoittain mutta suuntaa-antavasti kolmessa multisport-cupin haastesarjan kisassa joissa olen ollut on ollut pyöräilyä n. 25-35 km, juoksua/suunnistusta n. 5-8 km ja melontaa 3-6 km ja siihen päälle Questejä 1-4 kpl per kisa. Kokonaiskesto 3-4 tuntia.

Kuntopohjan ei tarvitse olla ihan niin kova kuin päältä päin helposti kuvittelisi pelkkiä matkoja katsomalla koska tuo lajien vaihtuminen aina välillä helpottaa aika paljon. Juoksutaustaisena karkeasti arvioisin että jos pystyy puolimaratonin juoksemaan niin varmasti kunto riittää haastesarjaan, tosin ei tuo puolimaratonkaan mikään välttämättömyys ole jos on parempi pyöräilemään kuin juoksemaan, pyöräilyä kisoissa ajallisesti on kuitenkin eniten.

Pakolliset varusteet sanotaan aina kilpailukutsussa, mukaan kannattaa niiden lisäksi aina ottaa energiajuomaa ja energiapatukoita/geelejä tai jotain muuta ravintoa josta saa energiaa matkan varrella. Itsellä on noiden lisäksi vielä pyörässä kiinni vararengas, pumppu ja perustyökalut. Kisasta riippuen mukana saattaa olla myös pyöräilykengät lenkkarien lisäksi, mutta pelkillä lenkkareillakin pärjää hyvin.
Takaisin alkuun Siirry alas
aarnivalkeaViestien lukumäärä : 10
Paikkakunta : espoo
Registration date : 27.05.2009

Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty
ViestiAihe: Varoittava esimerkki   Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty27.05.09 22:03

Kuntosarjasta se itselläkin alkoi (7.6.2008 No Limit Adventuresta). Kaveri houkutteli parikseen ja kaapin pohjalta löytyneellä tuulipuvulla ja vanhalla munamankelilla lähdettiin sotkemaan.
Nyt on hankittu seuraavat varusteet (vaikkei tässä lajissa varusteilla pärjääkään, mutta johonkinhan se on panostettava, kun kunto on mitä on;):
klossikengät ja klossipolkimet 74e
karttateline pyörään 75e
suunnistusnastarit + karttoja suunnistajan kaupasta 200e
juoksutrikoot 40e
rullaluistelusauvat 49e
gps-trakkeri 30e
fillarilehti tilaukseen 38e
kunnon maastopyörä + nippu varusteita 1200e
pyörään toiset kiekot ja niille nastarenkaat 220e
kunnon valaisin talvipyöräilyyn ja tuleviin yöseikkailuihin 495e
kunnon takki talvisiin vääntöihin 140e
suksikalusto uusiksi (sekä perinteiset että luistelu) 650e
muita pienempiä varusteita ja pyörähuoltoja ainakin 300e edestä
viimeisin ostos: nuun electrolyytti tabletit tilattu nestetasapainoiluun 30£ (n. 40e)
...ja tämä kaikki, vaikka tapahtumia on takana vasta 2 kuntosarjassa ja 4 avoimessa...
Toivottavasti ei listalle loppua näykään, on tämä sen verran koukuttava laji. Seuraavaa kisaa odotetaan jo vesi kielellä!
Takaisin alkuun Siirry alas
Antti^Viestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Kouvola
Registration date : 21.05.2009

Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty
ViestiAihe: Vs: Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta   Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty28.05.09 14:25

Kuntopuoli on sillä tasolla, että juosten puolimaraton sujuu kyllä ja tänä vuonna on tavoitteena maraton. Pyöräilyä olen harrastanut satunnaisesti pidempäänkin, mutta tänä vuonna innostus maastopöyräilyyn kasvoi pyörän päivityksen jälkeen. Melonta onkin sitten hieman vieraampi juttu, mutta eiköhän sekin siitä... Miten haastavia osuudet ovat suunnistuksellisesti?

Varusteista vielä... Jos haluaa käyttää pyöräilykenkiä niin onko ne oltava juoksuosuudella mukana vai voiko kengät jättää kiinni pyörään? Pyörän perustyökalut löytyy pyörään kiinnitettynä, lenkeillä olen käyttänyt paljon juomareppua joten sen ottaminen tuntuu luontevimmalta. Muuten varusteina varmaankin perus juoksutrikoot ja yläosa sään mukaan joko t-paita tai sitten vähän vedenpitävämpi vaihtoehto?

Oletteko itse askarrelleet karttatelinettä pyörään vai hankkineet vaan suoraan kaupasta?
Takaisin alkuun Siirry alas
aarnivalkeaViestien lukumäärä : 10
Paikkakunta : espoo
Registration date : 27.05.2009

Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty
ViestiAihe: Vs: Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta   Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty28.05.09 18:16

Jos kuntotaso on noinkin hyvä, niin suoraan avoimeen sarjaan vaan: Saa enemmän seikkailtavaa samalla rahalla Wink

Suunnistuksesta haastavan tekee vauhti ja kartan taso. Pyöräsuunnistuksesta varsinkin tuo vauhti, mutta rasteja on pyöräilyosuuksilla paljon harvemmassa kuin pyöräsuunnistuskisoissa. Tosin 1:40 000 kartan kopiosta on joskus haastetta saada selvää kun pyörä ja karttateline tärisee. Mutta kuten Mika tuossa aiemmin sanoi, ovat suunnistusosuudet normaalia kisasuunnistusta helpompia. Tosin seikkailurastiliput saattavat olla vaikkapa maakellarin sisällä tai sillan alla kätkettynä, joten siinä mielessä kilpasuunnistaja, joka on ekaa kertaa seikkailemassa, saattaa hetken hakea rastilippua, se kun normisuunnistuksessa pitää olla näkysällä...

Pyöräilykengät pyöränluokse joo, ellei sitten ole kyse lyhyestä (kilsan parin) tehtävästä, jonka jälkeen taas pyöräily jatkuu. Riippuu tietysti reitistä, mutta yleensä löytyy selvät paikat vaihtaa kenkiä.

Pyöräilypaita olisi t-paitaa parempi, siinä kun on taskut selässä, jonne saa kaikenlaista pikkusälää jota aina silloin tällöin tarvitsee, kuten karttaa, kompassia, kynää, geeliä jne. Täytynee laittaa itsellekin hankintalistalle, sillä viimeisessä seikkailussa karttoja oli peräti 4 kpl + reittikirja, eli melkein mapillinen paperia mukana...

Olen askarrellutkin, mutta ei riittäneet taidot kunnolliseen, kuten tähän Miry-telineeseen:
Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Bike_pro_11wr_
Miry, n. 75e, saa hyvin varustelluista maastopyöräliikkeistä. Suolainen hinta, mutta on sen väärtti. Kun käyt hakemassa, niin suosittelen sita isompaa karttalevyä (niitä on kahta kokoa). Täällä lisää aiheesta: http://koti.mbnet.fi/mtbo/foorumi/post.php?cat=2&fid=2&pid=2&order=fl&page=1
Takaisin alkuun Siirry alas
aarnivalkeaViestien lukumäärä : 10
Paikkakunta : espoo
Registration date : 27.05.2009

Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty
ViestiAihe: Vs: Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta   Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty28.05.09 20:30

Tässä hyviä ja kompakteja asialinkkejä varusteista, reenaamisesta ja seikkailu-urheilusta yleensä:
http://www.scandinavianoutdoorstore.com/blogit/arctic-circle-24/

PS: Janne, mitä sinulla on polvissa ja kyynerpäissä tuossa varusteartikkelin kuvassa ???
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty
ViestiAihe: Vs: Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta   Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta Empty

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Vaatimustaso harraste-/haastesarjoissa? Aloittelijan kysymyksiä kilpailusta
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Multisport foorumi :: Kilpailut :: Kausi 2009-
Siirry: