Multisport foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Multisport foorumi

SEIKKAILU-URHEILUN KESKUSTELUPAIKKA
 
PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Multisport Cup 2010

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Admin
Admin


Viestien lukumäärä : 5
Registration date : 28.01.2009

Multisport Cup 2010 Empty
ViestiAihe: Multisport Cup 2010   Multisport Cup 2010 Empty04.10.09 18:16

Palautetta/kehitysehdotuksia ensi vuodelle toivotaan. Esim. seuraavista aiheista

1. Lajit
2. Sarjajako
3. Kilpailujen järjestämispaikat ja määrä (uusia vai vanhoja hyviä, missä päin, 4 kisaa ok?)
4. Kilpailujen pituus
5. Kilpailujen reitit (maastoa, urbaania)
6. Hinta
7. Kilpailumateriaali
8. Tuloslaskenta (esim. puuttuva leimaus -> hylkäys vai sakkoa)

Vapaata palautettakin saa antaa.
Jos et halua julkisesti kirjoittaa, niin laita palaute YV:llä Jannelle tai multimikalle.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm 06.10.09 8:19, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
https://multisport.palstani.com
JSNViestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Espoo
Registration date : 16.04.2009

Multisport Cup 2010 Empty
ViestiAihe: Multisport Cup 2010   Multisport Cup 2010 Empty05.10.09 22:02

Voisin antaa omat kehitysehdotukseni ensi vuodelle osittain 2009 kisojen palautteen kautta:
1. Lajit ovat nykyisellään hyviä, kiipeilyä ja muita ”yllätyslajeja” saa toki olla enemmän mutta ymmärrän kyllä että niiden järjestäminen lisää aika paljon järjestävän organisaation kuormitusta.
2. Kilpa/kunto perusjakona on ihan hyvä nykyisillä osallistujamäärillä, jos osallistujamäärät kasvavat, voisi siihen väliin ottaa vielä yhden sarjan ja lisätä kilpasarjan kestoa.
Haastesarja X-kaadossa ilman melontaa oli hyvä kynnyksen madallus uusille tulokkaille, saman voisi ottaa uusiksi Springissä 2010 jotta sitä kautta saisi uusia harrastajia.
3. Kaikki 2009 kisapaikat olivat hyviä, Archipelagossa kisapaikka oli ehdottomasti hienoin. Mikä tahansa kisapaikka käy, mielellään 100 km säteellä pääkaupunkiseudulta.
4 kisaa on ihan ok määrä, toki enemmänkin saa järjestää mutta aika äkkiä loppuu viikonloput kesken kun noita muitakin seikkailukilpailuja ja muita mielenkiintoisia tapahtumia on kesä täynnä.
4. 5-6h on hyvä peruspituus kisalle, joku kisa voisi olla hiukan pidempi että tulee vähän vaihtelua kuten Archipelagossa tänä vuonna. Jos pituuksia muutetaan niin mieluummin pidempiä kuin lyhyempiä kisoja.
5. Mieluummin reitit enemmän maastossa, mutta voi siellä olla hyviä kaupunkipätkiä välissä kuten X-kaadon sprintti suunnistus Vihdissä. Joku kisa voisi myös hyvin olla teemaltaan enemmän kaupunkiympäristössä, kunhan on vaihtelevuutta kisojen välillä niin pysyy mielenkiintoisena. Tietty mitä enemmän reitinvalinta mahdollisuuksia ollaan sitten maastossa tai kaupungissa niin sitä parempi.
6. Hinta voisi olla enemmänkin jos sille saa lisävastinetta, mallina vaikka X-kaadon 2007 karttamateriaali tai joku erikois quest jonka järjestäminen maksaa enemmän. Nykyisellään hinta/laatusuhde on ylivertainen mihin tahansa urheilutapahtumaan verrattuna, varsinkin kilpasarjassa kun samalla rahalla saa enemmän elämyksiä kuin kuntosarjassa. Sarjat voisivat olla erihintaisetkin, tuskin kukaan nyt sen takia ilmoittautuu kuntosarjaan että se olisi esim. parikymppiä halvempi kuin kilpasarjan osallistuminen.
Oletteko harkinneet jotain pientä bonusta jos ilmoittautuu heti kauden alkajaisiksi kaikkiin kisoihin? Esim. 4 kisaa 3:n hinnalla tai joku spesiaali multisport t-paita tms.
7. Kilpailumateriaaleilta toivoisin että ne olisivat hiukan valmiimpia jo annettaessa, X-kaadossa kun piirteli rasteja kolmanteen karttaan reitin varrella niin mietti että olis niistä johonkin ne voinut olla valmiiksi merkattunakin. Toki yllätyksellisyys on hyvä säilyttää ettei ihan kaikkea tarvitse tietää mitä tapahtuu kun kisaan starttaa.
Hyvä esimerkki aivan loistavasta reittikirjasta oli Archipelagon reittikirja jossa oli merkittynä rastimääreet ja selkeät hyvät ohjeet miten toimia missäkin. Siihen vielä rastikoodit jokaisen rastimääreen perään niin se olisi ollut täydellinen. Hyvä juttu oli myös cut-off aikojen ilmoittaminen etukäteen, silloin on paremmin oma kohtalo omissa käsissä kun jos cut-off on johtajan aika +1 tunti tms. jota ei käytännössä voi tietää ennen kuin cut-off iskee.
8. Tuloslaskenta otti kaudella 2009 ison harppauksen eteenpäin edellisistä vuosista, hienoa että saatiin väliajat näkyville ja tuloksetkin tulivat muutaman päivän viiveellä nettiin.
Sakko on ihan riittävä seuraamus puuttuvasta leimauksesta, noita ohjeistuksia on vaikea tehdä niin pomminvarmoiksi että hylkäys olisi usein hiukan kohtuuton seuraus. Tärkeintä seuraamuksista olisi että ne olisivat samoja tai lähes samanlaisia joka kisassa ja etukäteen ilmoitettu reittikirjassa tai kutsussa.
Se on hyvä sääntö että jos joutuu cut-off:iin tai jättää rastin väliin niin ei voi enää voittaa joukkuetta joka on ko. rastin hakenut tai sitten vaihtoehtoisesti sakot ovat niin tuntuvia että mitään rasteja ei kannata missään tapauksessa jättää väliin.

Muuta palautetta:
Tiedotuslinjaa voisi hiukan yhtenäistää, nyt tietoja kisoista tuli aika monella eri tavalla ja eri kanavia pitkin. Multisport.fi ja esmultisport.com olisi mielestäni syytä yhdistää yhdeksi sivustoksi, nyt joutui hakemaan x-kaadosta tietoja molemmista ja se oli hiukan sekavaa. Valitkaa kumpaa päivitätte ja laittakaa toinen osoite menemään myös suoraan siihen aktiiviseen sivustoon. Muuten etukäteistiedon määrä x-kaadosta oli parasta tämän kauden kisoista, hienoa että laitoitte oletetut suoritusajat, se helpotti taktikointia – sama käytäntö olisi hyvä myös jatkossa kunhan reitistä ei paljastu liikaa tietoja etukäteen.
Kilpailukutsun voisi julkaista viimeistään kuukautta ennen kilpailua, tuo omalta osaltaan madaltanee kynnystä uusille tulokkaille tulla lajin pariin.

Kuntosarjan painoarvoa voisi myös nostaa – sitä kautta uusia kilpailijoita kuitenkin saadaan sinne kilpasarjaankin - nyt kuntosarja on jäänyt hiukan kilpasarjan varjoon. Kyllä kuntosarjassakin suoritukset tehdään ihan tosissaan. Esimerkiksi kuntosarjalle voisi järjestää oman palkintojen jaon kuntosarjan päätyttyä jossa julkistettaisiin esim. kolme parasta, paras sekajoukkue ja paras naisjoukkue, nyt jossain kisoissa kuntosarjan palkinnot jaettiin/arvottiin pari-kolme tuntia kaikkien oltua maalissa samalla kun kilpasarjan palkinnot jaettiin.

Kaiken kaikkiaan hyvät kisat järjestitte vuonna 2009, jatkakaa samaan malliin. Omat kohokohdat kaudelta 2009:
- Spring: parasta maastopyöräpätkää mitä on näissä kisoissa ollut omalla kohdalla
- No Limit: Rogaining oli hyvin mietitty, paljon taktikointivaihtoehtoja (pyörällä vai juosten jne.)
- Archipelago: Hienoin reitti, todella upea packrafting osuus
- X-kaato: Mieleenpainuva melonta ja hyvä kokonaisuus, hieman erilainen kilpailu pimeyden ja pakkasen tuodessa oman lisänsä kisaan Very Happy

Kiitokset vielä kaikille järjestäjille!
Takaisin alkuun Siirry alas
alpoViestien lukumäärä : 29
Paikkakunta : Espoo
Registration date : 07.05.2009

Multisport Cup 2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Multisport Cup 2010   Multisport Cup 2010 Empty07.10.09 23:13

2. Sarjajako
Soolosarja, jota ei lasketa cupin pisteisiin mukaan. Aina oma kajakki. Sama rata kuin kilpasarjalla. Ei ole osoittautunut esim. X-sprinteissä hirveän suosituksi mutta ei tällaisilla järjestelyillä teetä paljon lisätyötäkään. Helpottaako viimehetken mukaantuloja vai vähentääkö parien määrää?

7. Kilpailumateriaali
Mahdollisimman valmiina käteen tuntia ennen kisaa.
Lasertulostimeen sopiva Rite in the Rain -paperi kestää sellaisenaan aika kovaa käyttöä.

8. Tuloslaskenta (esim. puuttuva leimaus -> hylkäys vai sakkoa)
Komppaan edellistä: "Se on hyvä sääntö että jos joutuu cut-off:iin tai jättää rastin väliin niin ei voi enää voittaa joukkuetta joka on ko. rastin hakenut"
Järjestäjällä on monia syitä, vaikkapa vihaiset maanomistajat, pitää joukkueet suunnitellulla reitillä. Omat oikaisut eivät voi olla maan tapa.
Joillakin osuuksilla, jos järjestäjä arvelee ettei kohtuullisesti yrittävä joukkue ehkä löydä kaikkia rasteja, eikä rastin väliin jättäminen kovin muuta kisareittiä (kuten X-kaadon melonta ja Quest-juoksu) järjestäjä päättää sakkoajan, joka voi olla pienikin, vaikka 10 minuuttia. Sakkoaika tietenkin on kisaohjeissa.

1. Lajit
Taktiikkaa ja yhteispeliä, ei kilpasuunnistusta.
Suunnistusta tarvitaan muutenkin koko ajan. Liian suuri taitovaatimus nostaa kynnystä lähteä mukaan. Kun on kyseessä joukkuelaji niin mielellään näkisi paljon ideoita tehtävistä joissa joukkuepelistä on hyötyä. Ei tarvitse olla mitään tyky-päivien leikkejä. Siitä tulee aina hauskaa kun parin annetaan hajaantua kunnolla. Kaveria etsitään väärältä rannalta jne. ja syyttää saa vaan itseään.
Takaisin alkuun Siirry alas
aarnivalkeaViestien lukumäärä : 10
Paikkakunta : espoo
Registration date : 27.05.2009

Multisport Cup 2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Multisport Cup 2010   Multisport Cup 2010 Empty16.10.09 20:58

1. Lajit: Peruslajit eri maastoissa vaihtelevasti ovat ok. Uintia/sukellusta lisää! Coastaleeringiin on mahtavat mahdollisuudet täällä Suomessa. Tämän vuoden suoraviivaistukset olivat hyviä. Kuten HMA:kin oli. KIKKAILUJA - kuten AC24:n bingoluetunymmärtämisiä - ei. Sen sijaan suunnistusta, ettenkin pyöräsuunnistusta, saisi olla aina silloin tällöin mukana. Suunnistus-questit 1:10000.
2. Sarjajako: 3 sarjaa, kuten oli X-kaadossa, HMA:ssa ja AC:ssakin. Soolosarja olisi ok, ellei ole turvallisuusriski?
3. Kilpailujen järjestämispaikat ja määrä: Uudet _hienot_ paikat aina ok, mutta niin myös vanhot _hienot_ maastot. Upinniemen coastaleering '08 oli helmi! 4 kisaa on hyvä määrä. Talvella tosin voisi olla lisäksi yksi hiihto-/retkiluistelupainotteinen vääntö. (Kolin X-Wiima 09 oli hieno, tosin siinä pyörät olivat turhat, kun hiihtoa ja lumikenkäilyä oli tarjolla!)
4. Kilpailujen pituus: Kunto 3h, haaste 5h, kilpa 7h+.
5. Kilpailujen reitit: 80% maastoa 20% cityä.
6. Hinta: Pieni korotus sallitaan, jos seuraavien kohtien parannuksia saadaan mukaan.
7. Kilpailumateriaali: X-kaadossa hätäisesti tehty. Huonoa oli se, että koodit löytyivät vain ilmoitustaululta (ja nekin kisan jälkeen ; ). Muissa kisoissa on ollut hyvät matskut. KARTAT MOLEMMILLE.
8. Tuloslaskenta: Sakkoa. GPS seuranta mukaan - ei tarvitse olla online.

Kiitos ja kumarrus järjestäjille.

(Erityisonnittelut Jannelle ja Eepolle Rogainingin EM mestaruudesta - kuntoilijalle käsittämätön suoritus!)
Takaisin alkuun Siirry alas
tmaiViestien lukumäärä : 7
Paikkakunta : Espoo
Registration date : 03.07.2009

Multisport Cup 2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Multisport Cup 2010   Multisport Cup 2010 Empty06.11.09 9:10

1. Lajit
Mielestäni 09 kaudella Cupissa oli aika mukavasti, eri kisojen lajijakaumaa ja ominaisuuksia saa korostaa tyyliin Archipelago. Kiitoksia hyvistä kisoista!

Alpoa peesaillen, voisi olla enemmän ride&run tai muita tiimipeliä edellyttäviä pätkiä. Kunhan vain on selvät ja yhtenevät ohjeet, miten osuuden saa suorittaa.

Suunnistuksellisesti saisi olla reitinvalintavälejä. Varma ja selvä kierto vs. jostain pusikosta läpi. Rastivälejä vaihtelemalla tätä voi toteuttaa, riittävän pitkiä väliin, niin tulee eri reittimahdollisuuksia.

Jonoa aiheuttavat kiipeilyt liian alussa kisaa ovat tylsiä. En pidä keskeisenä kisoille, mutta pari kivaa

Kivoimpia kisoja ovat olleet ne, joissa edetään selvää reittiä eikä vedetä silmukkalenkkiä yhden paikan ympärillä. Esimerkkinä tulee ainakin mieleen X-kaato (?) parin vuoden takaa, jossa melottiin fillarien kanssa vs edes takas samaa jokea läpsyttely.

Pienet yllätykset ovat aina kivoja! Joskus menevät enemmän tuurin puolelle kuin taidon tai nokkeluuden tai ripeyden päättää, miten tehtävä kannattaa suorittaa, mutta silti ok, kunhan kisan läpipääsy ilman cut-offeja ei ole tästä kiinni.

Rastipisteet saisivat olla selkeitä ja sellaisia, että etsitään rastipistettä eikä tuurilla sitä lippua jostain lammen rannasta ja isolta jyrkänteeltä.

2. Sarjajako
Hyvä.

3. Kilpailujen järjestämispaikat ja määrä (uusia vai vanhoja hyviä, missä päin, 4 kisaa ok?)
Kiva jos lähellä, mutta Archipelagoon kyllä kannatti ajaa se 100km. Määrää ei kannata kasvattaa laadun kustannuksella. Kolme tosi hyvää cup-kisaa voisi riittää. Kannan huolta, että Cupin järjestäjillä riittää aikaa ja energiaa järjestää kisoja.

Kalenterissa voisi olla treenikisoja tai kimppatreenejä jonkun muun kisan/kuntosuunnistuksen yhteyteen; tyyliin viime syksyn treenikisa, Alpon treenit ja Lohjan miniseikkailut. Voisikohan ajatella, että kalenterissa olisi slottejaa kevyemmille treenikisoille, joita halukkaat tiimit järjestäisivät toisille. Penalty piti yöseikkailun joku vuosi sitten, Hiiltomiehet ovat pitäneet omaa kisaa jo useamman vuoden, Lohjalla yöseikkailtu kahdesti, Alpon undergroundit, Miia Hovin rogaine-treenit.

Ennalta varattavan slotin ja ilmoituksen juju olisi, että päivä olisi ajoissa kaikkien tiedossa ja ehkä vältyttäisiin siltä, että on peräkkäisinä päivinä/viikonloppuina kisoja. Järjestäjälle aina pettymys jos osallistujamäärä jää vähäiseksi. Lyhyempiä treenejä voisi olla arkenakin.

4. Kilpailujen pituus

Peruskisalle 5-6h ok.

Onnistuisiko kaudelle 2010 yksi hiukan pidempi kisa? Vaikka etappikisana siten, että kilpasarja vetää pidempiä pätkiä ja haaste- ja kuntosarja lyhyempiä, jotkut etapeista yhteisenä. Näin olisi hyvää kisafiilistä riittävän monen joukkueen rynnistäessä aina kerralla liikkeelle. Kokonaisaika 12-20h.

Kisaformaattina rogaine lopussa on pelannut suht hyvin. Hitaampia toki jää harmittamaan, jos se on ainoa juoksupätkä ja jää aina ihan lyhyeksi.

5. Kilpailujen reitit (maastoa, urbaania)

Maastoa mielummin. En ole city-kisailua vastaan tyyliin Nokia Urban Trek, mutta tuo järjestäjille lisätyötä ja turvallisuus vaarassa, jos suhataan liikaa muun liikenteen seassa. Yöllä onnistuu (kuten Alpon undergroundit!). Lajille saa hiukan näkyvyyttä, jos vaikka Archipelagon melontastartti on Hietsusta tjsp mutta kisa jatkuu sitten jonnekin Porkkalan niemelle.

6. Hinta

Samaa mieltä, että ökyhintaisiin massajuoksuihin verrattuna tässä saa loistavaa vastinetta ja pientä korotusvaraa on, jos auttaa laadun varmistamisessa. Onneksi suunnistuskisat ovat myös säilyttäneet kohtuullisen hintatason, esim. kuntosuunnistus Raatojuoksu on hyvä seikkailutreeni.

7. Kilpailumateriaali

Lohjanjärven yöseikkailun kaksi karttaa oli todella mukava. Mielestäni auttaisi myös suunnistustaitojen kehittymisessä, että heikompi suunnistaja saisi hiukan treeniä. Jos nostaa hintaa liikaa (?), ei kaikissa kisoissa ja kaikilla osuuksilla, ehkä joillakin valituilla osuuksilla (vrt edellä tiimipeli ja ride&run-pätkät jossa saa hajaantua).

8. Tuloslaskenta (esim. puuttuva leimaus -> hylkäys vai sakkoa)

Alpon ehdotus erittäin hyvä ja hylkäys vs sakko etukäteen tiedossa, esim viime X-kaadon melonnassa osa vahingossa (osa tahallaan?) jätti 4 rastin välistä, kun kärkiporukka ajautui ekana kutoselle.

Väliajat kivoja!

Mulle kelpaisi että Emit-pisteitä olisi vähemmänkin ja osa rastipisteistä voisi olla selvitä joku asia ko. pisteestä, valokuvasuunnistusrasti tai muu järjestely, jolla ehkä säästettäisiin järjestäjän työtä rastien viemisestä ja hakemisesta.

Tuomas / Team Duro
Takaisin alkuun Siirry alas
anttiViestien lukumäärä : 4
Paikkakunta : Jyskän ylänkö
Registration date : 05.04.2009

Multisport Cup 2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Multisport Cup 2010   Multisport Cup 2010 Empty28.11.09 22:46

tmai kirjoitti:

Kiva jos lähellä, mutta Archipelagoon kyllä kannatti ajaa se 100km.

Hehee, Savosta/J-kylästä kun taipaleelle lähdetään, alle 200km:n ajamisella ei juuri pelipaikoille pääse.

Kun Top Sport experience järjestettiin täällä päin parina viime vuonna, viivalle tuli maakunnan syvyyksiinkin väkeä kasapäin. Harmi sinänsä, että innokaimmat (= maan ainoat?) organisaattorit asuvat tasavallan eteläkärjessä...
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
Multisport Cup 2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Multisport Cup 2010   Multisport Cup 2010 Empty

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Multisport Cup 2010
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Multisport foorumi :: Kilpailut :: Kausi 2010-
Siirry: