Multisport foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Multisport foorumi

SEIKKAILU-URHEILUN KESKUSTELUPAIKKA
 
PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Lahden seutu

Siirry alas 
3 posters
KirjoittajaViesti
jokipoliisi
Viestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Lahti
Registration date : 22.03.2009

Lahden seutu Empty
ViestiAihe: Lahden seutu   Lahden seutu Empty23.11.09 19:11

Käykö tällä palstalla ketään Lahden seudun asukkia?

- js
Takaisin alkuun Siirry alas
http://omjakon.blogspot.com/
Shrek
Viestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Hollola
Registration date : 03.03.2010

Lahden seutu Empty
ViestiAihe: "hiukan" myöhässä   Lahden seutu Empty03.03.10 18:41

Hiukkapikkasen myöhässä vastaus, mutta jos nyt satut lukemaan vielä...Taustalla olen lueskellut jo kauan täältä Lahden rajan tuntumasta.
Takaisin alkuun Siirry alas
jokipoliisi
Viestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Lahti
Registration date : 22.03.2009

Lahden seutu Empty
ViestiAihe: Vs: Lahden seutu   Lahden seutu Empty04.03.10 12:05

Tiedustelun tarkoitus oli selvittää, josko Suomen parhaista maastoista löytyis myös asian harrastajia lenkkikaveriksi, kanoottiin purkkiorjaksi, jne...

_________________
http://omjakon.blogspot.com/
Takaisin alkuun Siirry alas
http://omjakon.blogspot.com/
Shrek
Viestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Hollola
Registration date : 03.03.2010

Lahden seutu Empty
ViestiAihe: Vs: Lahden seutu   Lahden seutu Empty04.03.10 12:46

Jossain rogainingissa katsoinkin että omjakonissa vaikutti joku täältä päin.

Olet harvinaisen oikeassa seudun maastojen suhteen - ei käy kateeksi entisellä merenpohjalla asuvia. Kun yhdistää Salpausselän yhteen suurimmista sisävesistöistä, niin ei voi valittaa...
Toistaiseksi olen itse pysynyt multisportin puolella kuntosarjassa, eli ei taida teikäläiselle ikävä kyllä olla kuin painolastiksi :O). Treenimäärät ja sitä myöden vauhti on tosin kovassa nousussa, katsotaan mihin se johtaa...Rasteilla, järvellä, MTB-poluilla jne. muhun kyllä näillä seuduin törmää. Ja tuolla http://www.rogaining.info/ pääsee juoksemaan allekirjoittaneen suunnittelemia ratoja...
Takaisin alkuun Siirry alas
juhalehtonen
Viestien lukumäärä : 1
Paikkakunta : Sibbo
Registration date : 05.03.2010

Lahden seutu Empty
ViestiAihe: Vs: Lahden seutu   Lahden seutu Empty05.03.10 18:47

Ilman muuta tulen juoksemaan jos kerrankin tarjolla on pidempää juoksua ja kisameininkiä. Shrek, ota maastosta kaikki irti ja vähän sikaa vielä päälle. Paras juoksemani rogaining 24h oli Venäjän Kannaksella toissakesänä kun käytiin EM-kisat. Nousua tuli tyydyttävästi kilometritolkulla upeissa kanervamaastoissa, suossa kahlattiin huolella, joki- ja paskaojaylityksiä oli niitäkin riittävästi. Nuo EM-karkelot ovat olleet poikkeus vaativuudeltaan. Kansainvälisesti rogainingissa lienee perustavoitteena helppo mutta pitkä rata. Seikkailijana kuitenkin toivoisin kunnon haasteita, elikkäs sekä suunnistuksellisesti että fyysisesti vaativia ratoja. Toisaalta 1:40-mittakaavassa ei niitä pienimpiä suppia voi aina hyödyntää ratasuunnittelussa.

Itse olen ajautunut Suomessa ja lähimaissa näihin rogainingkisoihin kun ovat ainoita pitkiä, puuduttavia kestävyyskisoja ja sopivaa harjoitusta useampipäiväisiin seikkailukisoihin. Varsinaisia seikkailukisoja ei Suomessa ole järjestetty 5 vuoteen, on pelkkiä multisport-pikakisoja. AC24 kestää sentään melkein vuorokauden mutta siinäkin lajit vaihtuu liian tiuhaan. Baltiasta löytyy sentään pidempää. Parhaimmillaan seikkailukisat ovat silloin kun parin vuorokauden jälkeen perusuuvuksissa lähtee työntämään 150km:n pyöräpätkää, jonka päälle vaikka trekkausta 60km jne. Oli kyllä hienoa lukea taas Omjakonin toilailuista Karpaateilla viime viikolla, ja omat fiilikset parin vuoden takaa samasta kisasta nousi pintaan.

Onhan noita muitakin rogaining-kisoja ja omia treenejä tietysti. Miia Hovin Loppiais 8h- ja Kevät 12h -hässäkät on laadukkaita. Kaajan kiskurihintakisat myös. On hienoa että alkaa tässäkin lajissa olemaan tarjontaa. Toisaalta nyt on taas se vaara että syntyy päällekkäisyyksiä. Multisport-kisat ja rogainingit kilpailee osittain samoista osanottajista. Onkohan nyt niin että vihdoinkin Multisport Ry on hienosti ja puolueettomasti ottanut langat käsiinsä ja pitänyt huolen ettei päällekkäisyyksiä syntyisi mm. Karsun tapahtumien, Hiillon ja AC24:n kanssa? Tosin taas heinäkuussa on masentava kolmen viikonlopun putki hyviä kisoja, Hiilto, AC24 ja Rog24. Taidan valita jälkimmäisen edellä mainituista henk.koht. syistä.

Nyt Suomen rogainingin pitäisi senkin järjestyä. Multisport- ja rogaining -organisaatiot voisivat yhdessä räplätä kalentereita vuodenvaihteeseen saakka ja mattimyöhäiset jäisivät nuolemaan näppejään. Tämä on varmaan mahdotonta, sillä rogainistit/suunnistajat (enemmistönä) pitänevät parhaimmiksi katsomansa viikonloput? Mun mielestä tähän maahan mahtuu kesäaikana (huhti-loka) korkeintaan 5-6 pikakisaa ja 1-2 seikkailukisaa, siis selkeätä pääkisaa, joihin kaikkien kannattaisi tähdätä.

Ei siinä mitään, kyllä mä tykkään 5h-multisport -kisoistakin, ja Alpon kikkailuista, mutta parhaat kisat ovat pidempiä.

Täähän meni ihan ohi aiheen,
Toivoo Jussi
Takaisin alkuun Siirry alas
Shrek
Viestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Hollola
Registration date : 03.03.2010

Lahden seutu Empty
ViestiAihe: Rogaining   Lahden seutu Empty05.03.10 21:12

Moro,
Joo, no näin ekana vuonna ei lähdetty 24h:ta mekään järkkäämään, harjoitellaan ensin 12h:lla. Jos kaikki menee hyvin niin ensi vuonna sitten ehkä... Kyllä ajatuksena on ollut, ettei kukaan pääsisi moittimaan liian lyhyeksi tai kevyeksi - vaikka meillä ei ihan tollasia korkeuseroja olekaan tarjolla. Lähialueet pidetään luonnollisesti helpohkoina, mutta vain 12h sarjan ulottuvissa oleviin koitetaan saada haastetta. Tarkoitus olisi että halutessaan saa kastua ja rymytä kunnolla... Vaikka itse lähinnä kuntoilijana olenkin tähän asti ollut mukana, niin kyllä yksi hienoimmista rogaining hetkistä ajoittuu MM-kisoihin ja Eestiläiselle suolle, jossa toisen päivän aamuna kadotettiin se pienikin kiintopiste ja edettiin kompassisuunnalla polvia myöten loputtoman oloisessa suossa.

Sen verran nyt uskallan levittää huhua, että luotettavasta lähteestä saamani tiedon mukaan tuo rogainingin järjestäytyminen on lähempänä kuin uskoisikaan...Se tuo selkeyttä tämänkin puolen kalenteriin. Olet harvinaisen oikeassa noissa kalenteriasioissa - oli mielenkiintoinen hässäkkä koittaa löytää viikonloppu jossa ei olisi suurempia kansallisia suunnistuskisoja, ei multisport kisoja, ei rogainingia ja mielellään ei lähellä Jukolaa...No, aika hyvin mielestäni osuttiin.

Joo, mutta nämä pohdinnat ei ehkä kuulu tännee multisport-palstalle. Joten ei muuta kuin tervetuloa mukaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content

Lahden seutu Empty
ViestiAihe: Vs: Lahden seutu   Lahden seutu Empty

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Lahden seutu
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Multisport foorumi :: Harjoitukset :: Yhteistreenit-
Siirry: