Multisport foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Multisport foorumi

SEIKKAILU-URHEILUN KESKUSTELUPAIKKA
 
PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Kanoottisääntö

Siirry alas 
+11
Tikkakosken Tankki
Eepo
Jaakko
ville
multimika
Jaani
EeAa
Superhessu
Janne
häkä
adventurepete
15 posters
Siirry sivulle : Edellinen  1, 2
KirjoittajaViesti
Ville M
Viestien lukumäärä : 2
Paikkakunta : Espoo
Registration date : 07.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty07.05.09 22:14

Kyllä Peten ja Janne aivoituksissa on mielestäni totuuden perää. Aina kun on kyse kilpailusta, pitää kotiläksynsä tehneille antaa mahdollisuus hyödyntää taitojaan. Itsekin hommasin kuukausi sitten Sissonin multisporttikajakin siinä toivossa, että sillä joskus pääsee myös kisaamaan. Eihän se vielä välttämättä onnistuisi, mutta kyllä sitä kuivapuku päällä on jo useampaan kertaan käyty melomassa. Toivottavasti kesän aikana taitoa karttuu ja kajakkia uskaltaisi ulkoiluttaa myös kisoissa. Eri tiimit ja ihmiset panostavat eri tasolla harrastuksiinsa niin ajallisesti kuin rahallisestikin eikä mielestäni olisi oikein, että kaikki porukat pakotettaisiin säännöillä samalle viivalle. Vuokrakanoottien ansioista kaikki halukkaat pääsevät varmasti viivalle, mutta on myös järjestäjien etujen mukaista mitä useampi joukkue huolehtii omasta kalustostaan.

-Ville M
Takaisin alkuun Siirry alas
Juha N
Viestien lukumäärä : 2
Paikkakunta : Jämsä
Registration date : 05.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty09.05.09 10:43

Ehdotetuista vaihtoehdoista kannatan kanoottiliiton sääntöjen noudattamista, vaikka joukkueeltamme ei löydy siihenkää omaa kilpailukykyistä kalustoa.

Halutaanko oman menestymisen varjolla estää lajin tason ja suosion kasvu?

Marginaalisesta lajista tuskin halutaan tehdä yhtään marginaalisempaa. Seikkailukisaan tässä maassa ei keskimäärin saada mukaan edes kymmentä ns. kovaa joukkuetta ja nyt osa haluaisi ratkaista kisat jo sillä kuka saa hankittua ylivoimaisimman melontakaluston, mielestäni ei mitään järkeä.
Omasta mielestäni kisan voittajan tulisi olla kovakuntoisin ja taitavin joukkue, eikä se jolla on ylivoimaisin melontakalusto. Melontakaluston vapauttaminen on tuskin hyvä vaihtoehto lajin suosion lisäämisen kannalta. Vai halutaanko edes lajin tason ja suosion kasvua?

Kanoottiliiton sääntöjen mukaan mentäessä jokaisella joukkueella olisi edes mahdollista halutessaan hankkia kohtuuhintainen kalusto. Vapaan melontakaluston vaihtoehtona on se ongelma, että käyttökelpoisen kaluston hankkiminen ei ole mahdolista(kokeiltu on) tai on erittäin kallista. Vapaalla kalustolla erot kovimpien joukkueiden välillä varmasti kasvaisivat pelkän kaluston takia eikä melontataidon johdosta. Nopean melontakaluston vuokraaminen ei myöskää oikein toimi, kun kisoissa tulee välillä kolhuja kalustoon. Melontapainotteisissa kisoissa merellä tai järvellä oikea kalusto on kaksikko/kajakki(Archipelago Adventure).

Viime vuoden melontasäännöllä mentäessä vältyttäisiin tältä kekustelulta ja melontataidon ja kunnon merkitys korostuisi. Melonnan nautittavuus olisi sitten toinen juttu.

Spring Adventuressa laittoman kaluston tietoisesta käytöstä saatu rangaistus ei ollut hyvän urheiluhengen mukainen, koko melontaosuuden suoritus olisi tullut hylätä. Olisiko oma joukkueeni saanut samansuuruisen rangaistuksen jos olisimme käyttäneet moottoria avuksemme? Kummassakin tapauksessa kalusto ei olisi täyttänyt asetettuja sääntöjä. Jos sääntörikkomus olisi johtunut tietämättömyydestä asia olisi ollut toinen.

Jannelle vielä kiitokset erittäin hyvästä kisasta.


T: Juha N
Takaisin alkuun Siirry alas
adventurepete
Viestien lukumäärä : 48
Paikkakunta : nummela
Registration date : 03.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty09.05.09 23:24

Spring Adventuressa saatu sakko oli melko kohtuuton rikkeeseen nähden.
Sopiva sakko olisi ollut esim. 2min odotusaika heti osuuden päätteeksi.
Kilpakanootilla olisimme meloneet osuuden nopeammin.

t.PeteF
p.s Vielä kerran:
ACR KANOOTTEJA EI OLE KATETTU SEN VUOKSI ETTÄ NIISTÄ ON PYRITTY TEKEMÄÄN NOPEAMPIA SILELLÄ VEDELLÄ. Kanootit on rakennettu kanoottiliiton sääntöjen mukaisista kanooteista. Niihin on lisätty ainoastaan kate päälle jotta niillä on pystynyt melomaan +3 luokan koskia torniojoessa. Runko ja pohja (ne jotka vaikuttavat melontanopeuteen) ovat täysin sääntöjen mukaiset, kuten myös pituus ja leveys.
Takaisin alkuun Siirry alas
Jaakko
Viestien lukumäärä : 2
Paikkakunta : Tampere
Registration date : 21.03.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty10.05.09 10:56

"Spring Adventuressa saatu sakko oli melko kohtuuton rikkeeseen nähden.
Sopiva sakko olisi ollut esim. 2min odotusaika heti osuuden päätteeksi.
Kilpakanootilla olisimme meloneet osuuden nopeammin."

Elikkäs eikö se ole se ja sama millä siellä melotaan, kun säännöt täyttävät kilpakanootit ovat kuitenkin nopeimpia käytettäessä kahta yksipäistä melaa. Jos joku meloo Acron martrella, joka on ehkä tähän sirkukseen yksi käytettävimmistä (nopea, vakaa, halpa ja säännöt täyttävät) kanooteista, on erot täysin samat kuin silloin jos joku meloo katetulla ACR-kanootilla. Näissä kisoissa harvemmin kun on +3 luokan koskia, jolloin katetut kanootit pääsevät oikeuksiinsa.

En ymmärrä, että miksi pitäisi kieltää niiltä joukkueilta omat kanootit, jotka haluavat edes vähän panostaa kyseiseen lajiin. Sitä paitsi yleensä nämä puulaakit ovat pärjänneet kisoissa, on alla ollut melontaosuuksilla sitten millainen purtilo tahansa.

Eli kanoottisääntö vapaaksi.

- JMäkelä
Takaisin alkuun Siirry alas
EeAa
Viestien lukumäärä : 14
Paikkakunta : NuPu
Registration date : 03.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty10.05.09 14:09

Jos kanootti ei ole täyttänyt kanoottisääntöä, joka ei ehkä ole paras mahdollinen, niin kyllähän noin 5 minuutin rangaistusta vastaava sakko on pieni. Joku toinen joukkue on voinut jättää saman sääntöjen täyttymättömyyden vuoksi vastaavan kanootin pois kisasta ja silloin tappio on ilmeisesti ollut paljon suurempi, kun acr-pelien erinomaisuutta on täällä toitotettu. Itse olen sitä mieltä, että joko säännöt täyttyy => saa kisata tai säännöt ei täyty => ei saa kisata. Se on taas eri asia, jos kanooteille ei aseteta mitään rajoituksia, niin silloin voi viivalle tuoda puolestani vaikka minkälaisen ohjuksen. Siitä vaan voi seurata se, ettei lähtöviivaa tarvitse leventää tulevinakaan vuosina.

Mielestäni kilpailukykyisten kanoottien pitäisi olla melko helposti hankittavissa ja niillä pitäisi olla myös muuta käyttöä kuin kisaaminen, koska nykyisellään multisport-cup on sarja, jossa seikkailu-urheiluun tutustutaan ja silloin liiallinen välineillä kikkailu ei ainakaan edistä lajin suosiota. En näe mitään järkeä siinä, että houkutellaan hankkimaan ainoastaan kisaamiseen soveltuvaa kalustoa. Melonnan mukavuuteen vaikuttanee melkoisen vähän, onko alla erittäin hyvin retkeilyyn sopiva Jensen 18 vai lähes pelkästään kisaamiseen soveltuva ratamelontasäännöt täyttävä kanootti. Meidän sekaparilla melottu aika oli retkikanootillakin kohtuullisen hyvä SA:ssa, joten en usko melonnan hauskuuden ja helppouden olleen paljoa kisapelejä huonompi, ainoastaan lajiin tutustuville näyttää siltä, ettei tarvitse hankkia mitään erikoisvehkeitä, voidakseen harrastaa lajia tasaveroisilla vehkeillä. Itse otan ainakin mielummin turpaan 20 kovalta joukkueelta kuin 10 joukkueelta ja luulisi kasvupotentiaalia multisportissakin olevan, kun suomalaiset harrastavat kuitenkin aika paljon luonnossa suoritettavia kestävyyslajeja.

Omjakonin kaverit voisivat kertoa kuinka hyvin Martre sopii retkeilyyn. Ilmeisesti kyseessä on Wenonahin SCR-2:n mitoilla tehty kanootti, jonka pitäisi sopia edes kohtuullisesti kevyeen retkeilyynkin. Painottaisin säännöissä sitä, että sopivin kanootti olisi nopea retkikanootti, jolla on hauskaa meloa, sillä on muutakin käyttöä ja se on melko edullinen. Melontaseurojen vajojen takana saattaa olla noita vanhoja kilpakanootteja, mutta eipä niitä ole ollut turhan paljoa avoimesti myynnissä. Jos ostotilaisuus tulee, niitä saanee käytettynä halvalla, mutta uudet maksavatkin sitten älyttömästi verrattuna käytön määrään. Jos joku haluaa kehittää melontataitoaan ratakanooteilla tai -kajakeilla, ei se ole hyödytöntä, vaikka ei pääsisi kisaamaankaan niillä multisportissa. Siinähän saa vain taitoreserviä vähemmän kiikkerään alukseen.

Janne toi esille ratakajakin käytön kisoissa. Muistaakseni Yöseikkailussa penalty teki nopeimman melonta-ajan ja heillä oli ilmeisesti käytössä jonkinlainen retkikajakki. Itse jäimme ratakajakkimiehille noin 7 minsaa, josta käytimme arviolta 2-3 minsaa kanoottikärryn korjaamiseen (arvio perustuu väliajoissa kantopätkän tappioon samaan aikaan rannasta lähteneisiin), eli ei se ero niin suunnaton ole merikajakkien ja ratakajakkien välillä. Jonkin verran ratapiikillä (400-500 kilsaa ja saman verran Nelon FW2000 kajakilla) meloneena tiedän niiden helppokulkuisuuden, voimaa tarvitsee käyttää vähemmän, mutta sykemittarista kyllä näkee, että energiaa käytetään etenemiseen. Jollain merikajakilla täysillä meloessa menee paikat helposti jumiin, mutta nopeammilla paateillahan sitä ei oikeastaan tapahdu.

Eli joku sääntö se pitää olla kanooteissakin (ja kajakeissakin).

ErkkiA
Takaisin alkuun Siirry alas
adventurepete
Viestien lukumäärä : 48
Paikkakunta : nummela
Registration date : 03.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty10.05.09 18:55

"Elikkäs eikö se ole se ja sama millä siellä melotaan, kun säännöt täyttävät kilpakanootit ovat kuitenkin nopeimpia käytettäessä kahta yksipäistä melaa. Jos joku meloo Acron martrella, joka on ehkä tähän sirkukseen yksi käytettävimmistä (nopea, vakaa, halpa ja säännöt täyttävät) kanooteista, on erot täysin samat kuin silloin jos joku meloo katetulla ACR-kanootilla. Näissä kisoissa harvemmin kun on +3 luokan koskia, jolloin katetut kanootit pääsevät oikeuksiinsa"

Hyvä et joku ymmärtää mistä täällä puhutaan

t.peteF
Takaisin alkuun Siirry alas
adventurepete
Viestien lukumäärä : 48
Paikkakunta : nummela
Registration date : 03.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty10.05.09 21:56

Sakko minkä saimme Spring Adventuressa ei todellakaan ollut noin 5min luokkaa. Sakko oli periaatteessa 45min (jos olisimme tulleet voittajana maaliin), eli olisimme jääneet kaikkien taakse jotka olisivat löytäneet rogainingissa kaikki rastit, koska meiltä vähennettiin tuloksista yksi piste. Nyt taso ei päätähuimannut ja tuloksissa meistä meni ohi kaksi joukkuetta sakon vuoksi (toinen hävisi 17min meille) + yksi naistasotuksen johdosta.

t.PeteF
Takaisin alkuun Siirry alas
alpo
Viestien lukumäärä : 29
Paikkakunta : Espoo
Registration date : 07.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty12.05.09 5:30

Minkäs paatin valitsisitte jos lähtö olisi LeMans-tyylinen? Eli kanoottiin noustaan vedestä.
Takaisin alkuun Siirry alas
EeAa
Viestien lukumäärä : 14
Paikkakunta : NuPu
Registration date : 03.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty31.07.09 15:39

Milläs ensi vuonna melotaan, jatketaanko tämän vuotisella vapaalla linjalla, joka on ollut mielestäni aika toimiva. Jotkut miettivät varmaan Acronin martren hankintaa ja silloin olisi hyvä olla joku varmuus siitä, että sillä saa myös kisoissa meloa. Kanoottisäännön (niinkuin muidenkin sääntöjen) jatkuvuus olisi kuitenkin hyvä asia, ja mitä aikaisemmin asia päätetään, sitä useampi voi hankkia soveltuvan pelin alle. Ja kannattaa muistaa, että jos haluaa "tuskakalliin kanootin ison veden takaa" ensi kesäksi, se pitää tilata nyt syksyllä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Janne

Janne


Viestien lukumäärä : 25
Paikkakunta : Espoo
Registration date : 28.01.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty07.08.09 21:43

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että sama linja pidetään myös ensi vuonna. Ainakaan toistaiseksi vapaasta kanoottisäännöstä ei ole juuri tullut marinaa, kiitosta kylläkin on tullut.
Palautetta toivotaan kilpailujen yhteydessä, kisojen jälkeen ja vaikka tälle palstalle.

-Janne-
Takaisin alkuun Siirry alas
adventurepete
Viestien lukumäärä : 48
Paikkakunta : nummela
Registration date : 03.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty05.09.09 13:02

Nyt on seikkailupiirien nopein kalusto vaihtanut omistajaa. Nähtäväksi nää millaista vauhtia uusi omistaja sillä pitää X-Kaadossa?
Takaisin alkuun Siirry alas
EeAa
Viestien lukumäärä : 14
Paikkakunta : NuPu
Registration date : 03.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty05.09.09 13:45

Laskeskelin melonta-aikoja APA:ssa, koska kanto-osuuksia oli runsaasti tuli merkittävimmät erot kärkijoukkueiden välillä niillä. Joitakin keskivälin tiimejä otin mukaan jos melonta aika oli heillä hyvähkö. Ajoista voinee päätellä, että ACR-vehje on nopea, kun melotaan vaikka melonnan aikana olisi tiukkoja käännösiä ja pari rantautumista. Saattaa kyllä olla että eniten tehoakin oli kyseisessä paatissa (Immonenhan taisi olla tasatyöntäjiä). Acronin martre on todistetusti erittäin nopea, myös rantautua ja kantaa. Rantautumiset ja kantopätkät ovat erittäin merkittäviä, kun ratkotaan kisassa paremmuuksia. Nopein vuokrakanootilla melonut joukkue Hugging mondays otti vuokrakanootilla selkään noin 15 minsaa. Free Adventuren Vintage malli kulki isoille moottoreilla aika hyvin. Mikähän olisi ollut vauhti esim. Martrella?

Koko melonnan ajat olivat seuraavat, sisältäen kanto-osuuksia.

Acron Martre 1:18:07
Acron Martre 1:20:36
ACR-malli 1:22:30
Vintage 1:27:31
Jensen 18 1:27:42
Kirkes 21 1:28:10
Escpade 16'6 1:30:01
Whitewater 1:32:00
Sundowner 17 1:33:44
Arctic 16 1:33:54 (nopein vuokrapeli)

Välit 13-16 jolloin oltiin kokoajan vesillä
Acron Martre 25:03
Acron Martre 25:24
ACR-malli 24:51
Vintage 27:55
Jensen 18 26:12
Kirkes 21 28:18
Escpade 16'6 28:41
Whitewater 27:44
Sundowner 17 28:56
Arctic 16 30:24 (nopein vuokrapeli)

Mihinköhän hintaan noita Martreja saisi jos vaikka 5 joukkuetta hankkisi sellaiset kimppatilauksena?


Viimeinen muokkaaja, EeAa pvm 10.09.09 7:46, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
JHi
Viestien lukumäärä : 10
Paikkakunta : Vantaa
Registration date : 28.05.2009

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty05.09.09 17:56

EeAa kirjoitti:
Mihinköhän hintaan noita Martreja saisi jos vaikka 5 joukkuetta hankkisi sellaiset kimppatilauksena?
Huhu kertoo, että useampi joukkue (ehkä juuri noin 5) olisi kiinnostunut hankkimaan itselleen Acronin ensi kaudeksi. Voisi pistää yhteistilausta kehiin, ja vaikkei siitä taloudellista etua saisikaan, niin ainakin tilaaminen olisi vaivattomampaa.

Onko tietoa, missä kanoottia olisi mahdollista säilyttää vaivattomasti? Onkohan esim. Vantaanjoen varressa jotain vajaa, josta voisi vuokrata säilytyspaikkaa? Malmin uimarannan vieressä on joku vaja ja matkaa meiltä olisi sinne noin kilometri. Kuuluu kai Helsingin kaupungille, mutta netissä ei ole mitään mainintaa. Pitänee soitella kaupungille ja kysyä. Jyryn majassa ei taida saada säilyttää vielä ensimmäisenä jäsenvuotenaan, joten pitäisi olla jo liittynyt.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content

Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty
ViestiAihe: Vs: Kanoottisääntö   Kanoottisääntö - Sivu 2 Empty

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Kanoottisääntö
Takaisin alkuun 
Sivu 2 / 2Siirry sivulle : Edellinen  1, 2

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Multisport foorumi :: Kilpailut :: Palaute-
Siirry: